onsdag 16. februar 2011

Kvardagsbacalao til 22stk

I dag serverte vi Kvardagsbacalao til 22 stk (12voksne).

Handleliste:
14x400gr fryste torskeblokker
5kg poteter
16 bokser med hermetiske tomater
12 løk
2 små glass oliven
1 glass soltørka tomater i biter
1 flaske olivenolje
Rosiner
Flatbrød
Salt, pepper og sukker
Hvitløk
Chilli
ca.700,- på Rema 1000

Oppskrift til familie på 4pers.
1 blokk torsk
4 store poteter
1 løk
2 fedd hvitløk
3 ss olivenolje
1cm av en rød chilli
1 boks hermetiske tomater, hakket
salt, pepper og sukker.

Kutt løk i båter. Varm olivenolje i gryta og fres løken litt. Ha over hermetiske tomater. Skrell poteter og del i skiver. Ha i potetene og la koke til potetene er kokt. Kutt fisken i terninger, det er en fordel om fisken har fått tine litt i forkant. Smak til tomatsausen med sukker, salt og pepper. Ha i oliven, rosiner og fisk. La det koke opp og trekke til fisken deler seg i skiver. Server med flatbrød. For sterkere (og bedre) smak kan gryten piffes opp med litt chilli og hvitløk etter smak.
Vi har lagd kvardagsbacalao en gang før, da ble ikke potetene skikkelig kokt. Denne gangen tenkte vi at potetene skulle få koke godt før vi hadde oppi fisken. Desverre var nok fisken for fryst når vi hadde den oppi, så det tok lengre tid før den var kokt. Fisk skal normal bare såvidt trekke litt og du bør ikke røre for mye i det, da fisken bare smuldrer opp.
Vi hadde ganske mye til overs denne gangen.
Sist vi lagde hadde vi 7kg poteter, men ellers samme mengder. Vi var da 46 som spiste og vi hadde litt rester.






Siden sist har vi investert i en ny kniv til kirkekjøkkenet, og idag var det en lek å kutte løk og poteter.
Husk å ta godt vare på knivene dine, så holder de seg gode og skarpe lengre. Kniver skal ikke vaskes i oppvaskmaskin og bør oppbevares i knivblokk eller på magnetlist. Slip kniven når det trengs.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar