torsdag 3. februar 2011

Kjøttboller med tomatsaus og ris til 38



I går lagde vi middag til 38 personer (23 voksne) Det var kjekt å være så mange sammen til middag, prat og leik.

Handleliste:
ca.3liter ris
4x 800gr kjøttboller
2x 600gr spanske kjøttboller
12 bokser hermetiske tomater (hakkede)
1 kg løk
4stk paprika
3x250gr tørkede aprikoser
1 boks svisker
1/2 boks rosiner
Honning
Grønsaksbuljong
Garam Masala
2 bokser matyoghurt
1 potte mynte
Sum= ca.700,-

Begynn med å kutte løk i båter. Varm olje og ha rikelig med Garam Masala (blandingskrydder) i den varme oljen, la frese litt. Ha i løken, bland godt og la løken bli gylden. Ha i 3-4spiseskjeer med honning. Ha i paprika skåret i gode biter. Ha i hermetiske tomater. Bland godt. Ha i ca.1liter vann blandet med buljong. Kutt opp aprikoser og svisker og ha i. Ha i rosiner. La koke opp og putre på svak varme. Smak til med honning og Garam Masala.
Lag ris av ca.3liter ris.
Varm kjøttbollene.
Lag dressing av yoghurt og finhakket mynte.
Vi spiste opp rubbel og bit av ris og kjøttboller. Det var ca.3liter saus igjen. Sausen egner seg fint til å fryse.

Takk for maten!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar