torsdag 20. januar 2011

Ertesuppe til 27
















I går var vi 27(15voksne) som spiste Ertesuppe på Frikyrkja.

Handleliste:
2kg gule erter
1,5kg svineknoke
2kg gulrøtter
4 løk/2 purre
2,5kg poteter
1 pk grønnsaksbuljong
4 loff
Sum= ca.200,- (Handla på Kiwi Volda)


Ertesuppe trenger litt forberedelse. Ertene må settes i vann kvelden før, på pakken stod det 2liter vann pr. 500gr. erter. Neste dag heller du av vannet og koker ertene i nytt vann, 1 3/4l vann pr.500gr. Kok kjøttet sammen med ertene, del det gjerne litt opp om det er et stort stykke. Ha i løk og buljong. Kok suppa i 1,5timer, til kjøttet løsner litt fra beinet og ertene blir møre. Ha i grønnsakene ca.30min før suppa er ferdig. Ta ut kjøttet og skjer vekk bein og svor. Del i små biter og ha tilbake i suppa. Krydre gjerne med salt, pepper og timian. Om du ønsker å gjøre litt ekstra utav suppa kan du pynte med friske stilker med timian. Server med loff eller flatbrød. Nam, nam :)
Vi hadde igjen ca.3liter suppe etter middagen. Ertesuppe egner seg godt til å fryses.

Elin ledet måltidet. Hun leste forrige ukes bibelvers og det nye bibelverset før vi sang for maten. Etter middagen viste hun oss en huskelek. Der vi sendte rundt en ball og sa et ord hver.

Vekas bibelvers er:
Og ha framfor alt inderleg kjærleik til kvarandre, for kjærleiken løyner ei mengd med synder. 1.Pet.4,8

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar