torsdag 14. juli 2011

Speltgraut - til kor og kyrkjefolk


Kr.Himmelfartsdag fikk Volda Frikyrkje besøk av Greåker Mannskor, de skulle ha sangmøte på kvelden. Vi i Kom og Spis! trappa opp og så en gylden mulighet til å tjene litt penger til bygging av ny kirkesal. Vi kokte Speltgraut på ca.27liter melk og solgte til kor og kyrkjefolk. 50kr pr.porsj og kaffi og kaker attpå. Vi fikk inn: 3400kr

Her får du oppskrift på Speltgraut:

75gr Meierismør
150gr Speltmjøl sammalt
1l lettmjølk
2 nevar valsa spelt
1/4ts salt

kokes i 8-10min
Smelt smør, rør i mel, spe med melk, rør klumpefritt, kok opp og ha i valsa spelt og salt.
Server med sukker, kanel, bruntsukker, rømme, smørøye, spekemat, kulturmelk f.eks.


Om du lager store porsjoner bør du regne god tid til oppkok og koking. Vi begynnte ca.2 timer før servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar